Uleiul de cocos este un superaliment şi nu îi poate nega nimeni beneficiile pentru sănătate.
Este un aliment şi un ingredient deosebit de nutritiv, nelipsit în dieta vegetariană şi raw-vegană. El poate fi consumat şi de copii, chiar de la o vârstă fragedă, fiind un aliment nonalergenic. Are diverse utilizari si in cosmetica, ajuta la scaderea in greutate, la sanatatea inimii si la preventia cancerului.
Ca şi alte uleiuri, uleiul de cocos este şi el de mai multe feluri: extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic. El nu contine colesterol si nici grasimi nocive pe care doctorii ne avertizeaza sa le evitam, ci contine un tip special de grasimi saturate care sunt metabolizate diferit, fiind usor digerabile si avand proprietati antimicrobiene si antifungice.
Uleiul de cocos virgin, ecologic, presat la rece, are urmatoarele beneficii: accelereaza arderea grasimilor, echilibreaza nivelul de zahar in sange, protejeaza inima (protectie cardiovasculara), combate inflamatiile, detoxifiaza organismul, este un remediu pentru boala Alzheimer, ducand la imbunatatirea rapida a functiei cognitive la pacientii cu forme usoare de boala. Are efecte anti-imbatranire, mai ales pentru piele, ajuta la mentinerea densitatii osoase, prevenind osteoporoza, mentine sanatatea glandei tiroide ajutand la restabilirea echilibrului hormonal, da energie si stimuleaza metabolismul, are proprietati antimicrobiene si antifungice, este ideal in lupta cu candidoza, vindeca durerile asociate cu raceala, calmeaza durerile in gat, trateaza durerile si infectiile de urechi, ajuta la digestie, trateaza ulcerul, formeaza un mediu neprimitor pentru parazitii nocivi din organism.
Deasemenea, are multiple beneficii si in cosmetica:
-pentru ten: protejează epiderma de razele periculoase ale soarelui, blocând peste 20% din ultravioletele nocive, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor, estompeaza ridurile pentru a avea un ten luminos și întinerit.
-pentru par: .da strălucire și un aspect sănătos parului, aplicat zilnic la vârfurile firelor de păr poate reduce ruperea acestuia.
-pentru corp: are proprietati hidratante extraordinare asociate cu o capacitate de penetrare în piele foarte mare, ajuta la refacerea epidermei.
Uleiul de cocos este un foarte bun ingredient alimentar, deoarece are un punct de fum ridicat( la care se degaja substantele toxice), este utilizat la gatit, fiind recomandat inclusiv pentru alimentele preparate termic.
Atentie! Cel mai important este ca uleiul de cocos pe care urmeaza sa il alegeti sa fie presat la rece, nu hidrogenat, pentru a avea beneficiile prezentate mai sus.
Ca şi alte uleiuri, uleiul de cocos este şi el de mai multe feluri: extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic. El nu contine colesterol si nici grasimi nocive pe care doctorii ne avertizeaza sa le evitam, ci contine un tip special de grasimi saturate care sunt metabolizate diferit, fiind usor digerabile si avand proprietati antimicrobiene si antifungice.
Uleiul de cocos virgin, ecologic, presat la rece, are urmatoarele beneficii: accelereaza arderea grasimilor, echilibreaza nivelul de zahar in sange, protejeaza inima (protectie cardiovasculara), combate inflamatiile, detoxifiaza organismul, este un remediu pentru boala Alzheimer, ducand la imbunatatirea rapida a functiei cognitive la pacientii cu forme usoare de boala. Are efecte anti-imbatranire, mai ales pentru piele, ajuta la mentinerea densitatii osoase, prevenind osteoporoza, mentine sanatatea glandei tiroide ajutand la restabilirea echilibrului hormonal, da energie si stimuleaza metabolismul, are proprietati antimicrobiene si antifungice, este ideal in lupta cu candidoza, vindeca durerile asociate cu raceala, calmeaza durerile in gat, trateaza durerile si infectiile de urechi, ajuta la digestie, trateaza ulcerul, formeaza un mediu neprimitor pentru parazitii nocivi din organism.
Deasemenea, are multiple beneficii si in cosmetica:
-pentru ten: protejează epiderma de razele periculoase ale soarelui, blocând peste 20% din ultravioletele nocive, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor, estompeaza ridurile pentru a avea un ten luminos și întinerit.
-pentru par: .da strălucire și un aspect sănătos parului, aplicat zilnic la vârfurile firelor de păr poate reduce ruperea acestuia.
-pentru corp: are proprietati hidratante extraordinare asociate cu o capacitate de penetrare în piele foarte mare, ajuta la refacerea epidermei.
Uleiul de cocos este un foarte bun ingredient alimentar, deoarece are un punct de fum ridicat( la care se degaja substantele toxice), este utilizat la gatit, fiind recomandat inclusiv pentru alimentele preparate termic.
Atentie! Cel mai important este ca uleiul de cocos pe care urmeaza sa il alegeti sa fie presat la rece, nu hidrogenat, pentru a avea beneficiile prezentate mai sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu